İçeriğe geç

Itici Antipatik Ne Demek

Antipatisi ne anlama gelir?

Düşünce, davranış ve tutumlarda ortak bir koordinasyondan uzak, hatta tam tersi bir uyuşmazlık halidir.

İtici ne demekdir?

İtmek fiilinden türetilen itici kelimesi, dil devriminden sonra edebiyata girmiştir. Özet: Türkçede itici kelimesi hem gerçek anlamda hem de mecaz anlamda kullanılır. Bir nesneyi harekete geçiren kuvvete itici kuvvet denir. Davranışları ve sözleri incitici veya soğuk olan kişiler itici olarak tanımlanır.

Itçi ne demek?

Bilgi teknolojileri uzmanı, büyük kurumsal veri merkezlerini ve bilgi sistemlerini yöneten kişidir.

Antipatik ne işe yarar?

Ateş düşürücüler (antipiretikler), ateşli durumlarda vücut sıcaklığını düşüren ilaçlardır. Ancak, ateşi olmayan biri tarafından alındığında vücut sıcaklığı üzerinde hiçbir etkileri yoktur.

Antipatinin tersi nedir?

Bildiğiniz gibi “antipati” sempatinin tam tersidir: Birini, bir grubu veya bir durumu itici ve rahatsız edici bulmak.

Antipatik ne demek TDK?

Antipati kelimesi soğuk nefret anlamına gelir. Aynı zamanda antipati kelimesi sempati kelimesinin zıttıdır.

İtici ne demek araba?

Araç iticileri nelerdir? Araç iticisi, aracınızın hidrolik valf tappetidir. Aracınızın hidrolik valfine, rocker kolu adı verilen bir bağlantı çubuğu aracılığıyla bağlanan küçük bir silindirdir.

İtici güç olmak ne demek?

Sürüş güçleri, bizi her sabah yataktan kaldıran ve güne dört gözle bakmamızı sağlayan motivasyonlarımızdır. Kariyerlerimizde coşku ve kararlılıkla ilerlememizi sağlarlar ve bize enerji verirler. Bunlar, içimizde derinlerde tatmin etmemiz gereken içgüdülerdir.

Motorda itici ne demek?

Valf kaldırıcılar, eksantrik milinin hareketi ve yağ pompasının ittiği yağ ile çalışarak valflerin açılıp kapanmasını sağlayan parçalardır. Bir motorda valfler kadar itici vardır. İticiler arızalandığında, içindeki yağ boşaltılır. Araç valf sesleri çıkarır.

It kime denir?

Türkçe’de bilişim teknolojisi anlamına gelen BT, bilgi teknolojisi anlamına gelir. Şirketlerin ve kurumların tüm teknoloji tabanlı sistemlerini kurmaktan, izlemekten ve bakımından sorumlu olanlar BT uzmanları olacaktır.

Ay ti ne demek?

6 Temmuz 2024’te incelenen kararlı sürümü gösteriyor. Hala incelenmesi gereken bir değişiklik var. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT, [ˈɛm ˈaɪ ˈtiː]) Cambridge, Massachusetts’te bulunan özel bir araştırma üniversitesidir.

Tiye ne demek TDK?

birisiyle alay etmek, eğlenmek, birisiyle dalga geçmek.

Antipatik hangi dilden gelir?

Fransızca antipathie kelimesinden türetilmiş bir kelimedir; “duygu karşıtlığı”, nefret, tiksinti.

İngilizcede antipatik Ne Demek?

antipatik s. sahtekâr [eski] s. reddedici s. karşı s.

Cipro 500 nedir ne işe yarar?

Siprofloksasin, bazen menenjit hastalığı olan kişilerle temas halinde bulunan kişilere verilen bir antibiyotiktir. Bu antibiyotiğin amacı, hastayla temas eden kişilerin boğazlarındaki menenjit mikroplarını yok ederek hastalığı başkalarına yaymalarını önlemektir.

Antipatik yerine ne kullanılır?

Antipatik kelimesinin aksine sempatik kelimesi, olumlu duygular uyandıran ve acıma duygusu hissedilen, arkadaş canlısı ve sevimli kişiler için kullanılır. Başka bir kişiye karşı sempati duyan, yakınlık duygusu uyandıran, şefkatli ve sosyal olan kişiler sempatik olarak tanımlanır.

Anti ne anlama gelir?

Çeviride, anti kelimesi zıt veya karşıt anlamında kullanılır. Türkçede, genellikle kelimeden önce bir ek yoktur. Ancak, anti-İngilizce olduğu için, Türkçeye de aynı şekilde çevrilmiştir. İçerdiği sıfatın zıt veya zıt durumunu belirtir.

Dublajlı ne demek?

Dublaj, yabancı film ve dizilerdeki konuşmaların Türkçeye çevrilerek filme dahil edilmesi işlemidir. Başka bir deyişle, bir performansın konuşmalarının, müziklerinin ve ses efektlerinin profesyonel bir stüdyo ortamında oluşturularak uyarlanmasıdır.

İmitasyonun anlamı nedir?

Orijinaline dayanan süslemenin taklididir. Türk Dil Kurumu taklit kelimesini “taklit” olarak tanımlamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir